Tips inför Almedalen

Foto: Louise Florin, Region Gotland

Snart är det dags för Almedalen igen och med detta otaliga intressanta seminarier och debatter att delta i. Det är inte lätt att hålla koll på allt som händer eller att välja heller för den delen.

Här är några tips inom kommunikation, film och jämställdhet. Arrangerar du något och behöver hjälp med detta eller något kommunikativt, lösning finns längre ner.

Kommunikation

Kommunikation och PR är i mångt och mycket vad Almedalen handlar om. Men vem producerar morgondagens nyheter och var? Cision ställer frågan hur ser framtidens PR ut? Med bland andra ordförande för Svenska Journalistförbundet Jonas Nordling kommer man att diskutera detta den 30 juni.

Senare samma dag kan man få mer kring kommunikation hos Berghs som tar upp det genom frågeställningen om ”marknadskommunikation kan förbättra världen?”. Vad särskiljer kommunikation från information, för- och nackdelar i ett nytt kommunikativt landskap.

Digitalt

Big data något som det talas om en del. Chalmers tar upp detta med frågeställningen ”Hur får vi använda våra data?” med bland andra Brit Stakson i panelen. Den 1 juli kan du lyssna på detta, läs mer hos arrangören.

Darja Isaksson, grundare till Ziggy Creative Colony, en otroligt inspirerande person att lyssna på kommer att tala om den digitala infrastrukturen och utveckligen av digitala välfärdstjänster. Hur ska man säkerställa att utvecklingen kommer alla till del, vilka samarbetsmöjligheter finns? Även detta sker den 1 juli, här finns mer info.

Film

Kombination av välfärd och film får man senare samma dag där man ska tala om Film for Social Change. En panel ska diskutera dokumentärfilmen som verktyg för att påverka. Med på plats är bland andra Oscar Hedin som producerat Go Straight Home och My life my lesson.

Mer film får man givetvis via Svenska filminstitutet och självfallet kommer man ha en punkt för det omstridda, nu uppsagda filmavtalet. Den 30 juni kommer man tala om svensk film och dess framtid vid Filmen efter filmavtalet med Alice Bah Kuhnke och Anna Serner. Mer info om alla seminarier och samtal från Filminstitutet kan du läsa här.

Jämställdhet

Jämställdhet i branschen är en annan viktig sak som kommer att tas upp på olika sätt. Veckans Affärer tar tillsammans med Sodexo upp frågan Hur skapar vi ett jämställt och diversifierat näringsliv? Majoriteten av börsbolagen rasar på jämställdhetsstegen, vad krävs för att vända utvecklingen?

Andra som jobbar för jämställdhet och att lyfta fram kvinnor är GeekGirlMeetup som har flera programpunkter tillsammans med Hej Digitalt, se program här. Succén Women in Tech öppnar dörrarna klockan 17.00 den 1 juli, evenemanget blev snabbt fulltecknat men kanske att man kan ha tur och norpa något återbud. Det behövs aktörer som tar initiativ till jämställdhet och med WIT har man lyckats skapa stort intresse. Samma sak var det vid tidigare evenemang då det var långt fler som ville komma än vad det fanns möjlighet till.

Hjälp med PR, event, kommunikation

Förhoppningsvis har alla som ska arrangera saker koll på allt vid det här laget. Men skulle ni nu vara i behov av hjälp med något inom kommunikation, event eller sociala medier eller dylikt, hör gärna av er till mig. Jag finns tillgänglig för uppdrag!

Mycket tacksam om du vill dela/gilla gärna detta inlägg för att sprida ordet, det kommer ju även ett liv efter Almedalen, Bokmässan t.ex. då många behöver extra personal och jag står gärna till tjänst.

SparaSpara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s