Barn är olika – lär dig mer om barn med särskild begåvning

Särbegåvning är en funktionsvariation som senaste åren välbehövligt har fått mer uppmärksamhet. Men fortfarande är kunskapen om hur dessa barn ska upptäckas och bemötas ibland låg bland både föräldrar och pedagoger. Brainchild syftar till att minska denna okunskap. 

Lördag den 25 november och måndag 27 november arrangeras två heldagar kring ämnet. Lördagen är riktad till särskilt begåvade unga och deras anhöriga. Där kan personer lära känna andra med som är i samma eller liknande situation och få större självinsikt och verktyg för att hantera några av de utmaningar som kommer med att vara särbegåvad. Det kommer att berättas om fritidsaktivieter som kan passa särbegåvade barn likväl som träffar för barn i olika åldrar. Läs mer om dagen för familjer och dess program här.

Den 27 november är riktad mot yrkesverksamma för att bidra till att underlätta för både personal och elever. Med större kunskap och fler verktyg kan skolan möta barnen på ett sätt som gör att eleven lättare kan hitta sin plats i skolan istället för att hamna i negativa sammanhang vilket inte är ovanligt för dessa elever. De som inte får stimulans på rätt nivå kan bli inåtvända eller stökiga. Lika gärna som att vara bäst i klassen kan de därför vara skoltrötta hemmasittare eller få en felaktig bokstavsdiagnos.

Måndagen kommer att ta upp pedagogens utmaningar och möjligheter med särskilt begåvade elever, vi kommer att få höra barns perspektiv i skolan och vägledning inför karriär och annat matnyttigt för skolans värld.

Här kan du läsa mer måndagens program och boka biljett.

Jag kommer att moderera dessa dagar och ser mycket fram emot detta. Brainchild har arrangerats två gånger tidigare och det har varit oerhört intressanta föreläsningar, frågeställningar och möten. Ju mer vi lär oss om detta desto mer kan vi hjälpa barn och elever att få en fullgod studietid. Så jag hoppas att ni tar chansen att komma på detta om ni arbetar inom skolans värld. Sprid gärna till andra i ert nätverk. Hoppas vi ses där!

SparaSpara

SparaSpara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s