Sök filmstipendiet Anna-priset 2017

Mitt i #metoo-revolutionen kan det inte passa bättre än att satsa på ett filmprojekt där sexism skippas till förmån för kvinnors rättigheter.

Just nu finns möjligheten att söka filmstipendiet ”Anna-priset 2017”. Priset ägs av Women In Television, WIFT, och delas årligen ut till en person som med rörlig bild gestaltar kvinnors rättigheter. Priset på upp till 100 000 kronor kommer att delas ut i samband med invigningen av Stockholms feministiska filmfestival den 22 februari 2018 på biograf Rigoletto.

Syftet med priset är att öka insikten om betydelsen av en filmbransch där kvinnor ges lika möjligheter att berätta sina historier. Detta som ett led i att förverkliga FN:s konvention om kvinnors mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. Läs mer om Anna-priset här, sista ansökningsdag är 20 december. Så se till att söka nu! Missa inte denna fina möjlighet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s