Filmfestival för jämställdhet

Idag startar filmfestivalen FemFilmFest, en ny filmfestival som lyfter filmer om och av kvinnor och verkar för en jämställd filmbransch, både framför och bakom kameran.

Den första FemFilmFest äger rum på Bio Rio i Stockholm, den startar idag med förhandsvisningen av The Duke of Burgundy. Filmen börjar 20:30, kom gärna redan klockan 20.00 för en drinkbiljett och lite mingel. Det finns biljetter kvar, info och länk till bokningen här.

Inför starten var jag och programansvariga Robin Denise Watts med i Morgon i P4 och pratade film, festival och mångfald! Lyssna gärna på vår ambition att bidra till en bransch och filmutbud med mer mångfald och jämställda villkor.

För mer inspiration och tankar kring detta ämne, missa inte vårt samtal med erfarna branschpersonligheter på lördag. Möt Helena Bergström, Moa Gammel, Elisabet Gustafsson och Baker Karim i ett aktuellt samtal lett av Lisa Taube om bristen på kvinnor, frågan kring reglering och kvotering etc. Gratis att delta men biljett krävs, boka här.

Hoppas vi ses på Bio Rio för att se bra film och få en mer jämställd bransch!

SparaSpara

SparaSpara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s