Att välja hållbar palmolja

Palmolja väcker mycket känslor och det med rätta. Fasansfulla bilder på skövlad regnskog och utsatta djur skrämmer men produktionen fortsätter.

Vad som dock ofta glöms är att det egentligen inte är palmoljan i sig som är det dåliga, det är hur och var den är producerad man ska tänka på för det är där miljöhotet ligger.

För drygt en vecka sedan anordnades ett seminarium där man talade om möjligheterna att gå över till hållbar palmolja. 2004 startades organisationen RSPO, Roundtable on Sustainable Palm Oil, som är en frivillighetsorganisation bestående av flera olika aktörer. De samt flera miljöorganisationer och företrädare från livsmedelsindustrin fanns på plats.

Det viktiga är att vi konsumenter ligger på producenter för att gå över till hållbar palmolja och bojkotta den smutsiga. En enorm ökning av palmoljeproduktionen förutspås kommande år och görs inget åt den smutsiga produktion som pågår hotar miljökatastrof än värre än vad som redan sker idag. Mer om hållbar palmolja och information från seminariet finns att läsa i en sammanfattningVego Eco.

SparaSpara

SparaSpara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s