Temavecka mot rasism

Den 6 februari var det Samernas nationaldag och hela denna vecka ägnades åt schemabrytande arbete med tema ”samer” hos ettorna på Aspuddens skola. På nationaldagen möttes man när man kom till skolan av att Sameflaggan var hissad och dagen var även en heldag mot rasism.

Ulrika Forsström, rektor på Aspuddens skola, ville lyfta frågan och öka kunskapen om minoriteter. I tidigare brev har hon sagt att ”Med anledning av de fruktansvärda dåden i Paris och med den utveckling vi ser i världen känns det extra angeläget att fokusera på vårt viktiga läroplansuppdrag inom demokrati och likabehandling. För att verkligen ge våra elever inspiration, glädje och hopp inför framtiden anordnar vi En dag mot rasismen”.

Ett lovvärt initiativ som fallit väl ut. Mina barn har varit väldigt engagerade och uppenbart glada över att få lära sig så mycket om hur andra folk lever. En större förståelse och kunskap gör att man blir mer öppen och intresserad av andra kulturer istället för att döma och ta avstånd.

Skolans tema uppmärksammades av Stefan Löfven som skickade brev där han uttryckte sin stolthet. Brevet möter oss i hallen när vi kommer till skolan vilket gör barnen extra stolta över sitt arbete. Kul att de blir uppskattade av fler än sina föräldrar och brevet har även uppmärksammats av Expressen.

Aspuddens skola fortsätter arbetet mot rasism genom att utveckla sin internationella mediaprofil med att studera Sveriges minoritetsfolk. Mer info om det finns på skolans web.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s